Deelnemers


Aan gebermte 2019 ‘Trage weg maken’ werk(t)en mee: 

Alborea (zaterdag 25/05, 17u30: Alborea ontmoet Jazzigane)

Alborea is een klezmercollectief dat grasduint in de traditionele Oost-Europese Joodse volksmuziek maar tevens menig kenner en leek met eigen interpretaties weet te verassen. De groep Alborea (Catalaans voor zonsopgang) is ontstaan uit een toevallige ontmoeting van muzikanten die samen musiceerden in een zelfde theaterproject. Al gauw was duidelijk dat ze een gemeenschappelijke passie hadden: de Klezmermuziek. Sindsdien brengen zij deze meeslepende muziek met een ongekende passie. Peter Geysels (klarinetten), Bart Geysels (sopraansax), Ivo Peeters (accordeon), Patrick Lahousse (contrabass) en gastdrummer Philip de Jager.

Andy Fierens (zaterdag 18/05, 20u: compromisloze performance)

Andy Fierens is dichter, maar ook performer. Hij debuteerde in 2009 met de bundel Grote smerige vlinder waarvoor hij een jaar later de Herman De Coninckprijs in ontvangst mocht nemen. Meer bundels volgden, vol hilarische gedichten met de meest vreemde onderwerpen. Van merknamen tot tekstflarden die hij op straat heeft opgevangen en allerhande verhaspelingen. En altijd spat het plezier er vanaf. Met zijn hilarische en genadeloze teksten, en met zijn compromisloze live performances, is hij een opmerkelijke en veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika.

Chris Ceustermans (zaterdag 25/05, dichterspoor)

Chris Ceustermans werkte als journalist voor onder meer De Morgen. In 2014 verscheen zijn roman De Boekhandelaar (genomineerd  voor de Bronzen Uil). Hij was/is te lezen in literaire tijdschriften zoals Dietsche Warande en Belfort, Het liegend konijn en Deus Ex Machina en geeft les aan de SchrijversAcademie. In 2018 publiceerde hij het fel opgemerkte non-fictieboek over de legendarische J.M.H. Berckmans: Schrijven in de Grauwzone (Uitgeverij Vrijdag – 2018). Momenteel schrijft hij onder meer het verhaal van de culturele reus Emmanuel de Bom en diens worsteling met zijn tijd.  

Daniel Mallo (Zaterdag 25/05, expo trage weg maken)

Daniel Mallo is architect en deeltijds docent aan de Universiteit van Newcastle. Na zijn studies in Madrid werkte hij samen met Florian Beigel in Londen en met Herzog & de Meuron in Basel. Hij was medeoprichter van ec-architecten in 2004 waarbij hij een activerende werkfilosofie hanteert met aandacht voor tijd, het sturen van dialoog en sociale dynamiek, gebruik van goedkope materialen en zelfgebouwde constructies.

Bermtijgers (voorbereiding gebermte 2019)

De Bermtijgers ( de geuzennaam voor actiegroep R11 MIS) zijn een groep Mortselaars die zich in 2011 verenigden in het actief verzet tegen de plannen voor de R11bis van de Vlaamse overheid.  Volgens de Vlaamse overheid bood een parallelweg aan de huidige R11 de oplossing voor de verkeersknoop in de zuidrand van Antwerpen. R11mis was hier niet mee opgezet omdat hiervoor het natuurreservaat Klein Zwitserland en de groene spoorwegberm aan de Krijgsbaan hadden moeten wijken waardoor de leefbaarheid in de naburige woonwijken in het gedrang zou komen. In september 2017 werd de heraanleg van de R11bis (definitief) van de baan geschoven. Jan Corens, Annemie Creemers, Peter Mous, Geert Tielemans, Aernout Vandewalle, Dirk Goorden, Jan Adams, Frank De Buysser, Raymond Boudewijns, Jef Herrijgers en vele anderen.

Dieter Machielsen (behoren, Zondag 19/05, 9u: een sociaal en muzikaal experiment)

Dieter Machielsen is eigenaar van de eigenzinnige muziekwinkel Melodi in Wilrijk. Hij is tevens muziekinstrumentenexpert, pianist, klanktherapeut, dichter, beeldend kunstenaar en vader van 2 fantastische kinderen.

Dries Elst (Dinsdag 21 mei, 20u: Trage wegen als duurzame eco-common)

 

Dries Elst is projectmedewerker milieu en gezondheid bij Trage Wegen vzw. Hij begeleidt lokale besturen bij de opmaak van een visie rond trage wegen en bij de uitwerking daarvan op het terrein. Vanuit die ervaring en geeft hij ook praktijkgerichte opleidingen.

Frank Adriaensen (Dinsdag 21/05, 20u: trage wegen als duurzame eco-common)

Frank Adriaensen (ecoloog, UA), is naast ecoloog aan het Departement Biologie van de Universiteit Antwerpen ook beleidsverantwoordelijke van Natuurpunt Land van Reyen en gepassioneerd natuurfotograaf. In juni 2006 trok hij in het gezelschap van een 30-tal natuurfotografen met het expeditieschip Professor Molchanov van Schotland, langs de eilandjes in de Noordelijke ijszee, naar het pakijs ten oosten van Spitsbergen.

Gabriel Fontana (Woensdag 22/05, 20u: kunst als sociale interventie)

Gabriel Fontana, alumni van de Academie Eindhoven noemt zichzelf een sociaal ontwerper. Hij won in 2018 de nieuwe talentprijs in Rotterdam en de redactieprijs van het Paris Design Forum. Fontana werkt nu aan Multiform, een project dat onderzoekt wat het potentieel van spelen is bij het verkennen van ideeën over identiteit en gemeenschap.

Geert De Blust (dinsdag 21/05, 20u: Trage Wegen als duurzame eco-common)

Geert de Blust is landschapsecoloog en ruimtelijk planner, met een bijzondere interesse voor  de wisselwerking tussen ecologisch functioneren en ruimtelijke ontwikkelingen. Als onderzoeker aan de Universiteit van Antwerpen brengt hij diverse onderwerpen in relatie met landschapsecologie: ruilverkavelingen, landinrichtingen, landgebruik, de indeling in ecodistricten, klimaatadaptatie, multifunctioneel ruimtegebruik…..

Geert Lemahieu (zaterdag 25/05, dichterspoor)

Geert Lemahieu  is lid van kunstkring Sirkel (Mortsel). Vanuit zijn passie voor poëzie, coördineert hij de poëzieactiviteiten voor de kunstkring waaronder de ‘Gedichtendag’ in de stadsbibliotheek. Voor ‘Gebermte’ bedacht hij het concept van ‘Kerkhof van de gesneuvelde dichters’. Geert presenteerde begin 2017 zijn eerste dichtbundel ‘Woorden om te delen’; uitgegeven in eigen beheer. Naast het alledaagse probeert hij vooral diepere levensthema’s zoals kwetsbaarheid, echtheid, verlies … te vatten in woorden. De tederheid van taal blijft hem boeien. Een taal die de ziel bereikt en die helend kan werken.

Hadas Cnaani (catering gebermte 2019)

Hadas Cnaani is een Israëlische kokkin, groenten enthousiasteling en moeder. Ze groeide op met een wilde mengeling gerechten uit verschillende culturen en is geïnteresseerd in voedingsleer, geneeskrachtige kruiden en Aziatische cultuur.

Het Sleutelgat (Zaterdag 25/05, 13.30u – 15u30: Poppentheater, de droom van Bagir).

Het sleutelgat maakt sinds 2009 poppentheater voor dappere kinderen en grote mensen met een klein hartje in een eigen gebouwde theaterbus. Met hun eerste voorstelling “Noten voor Ganga” speelden ze in het Zuiderpershuis, op Dok Gent, maar ook op scholen en voor jeugdbewegingen, in huiskamers, op verjaardagfeestjes en geboortefeesten, in cultuurcentra en op festivals. Voor gebermte brengt Het Sleutelgat hun nieuwste voorstelling “De Droom van Bagir”, een avontuurlijk sprookje over Bagir dat zich afspeelt op Den Berm. Ben Vennesoen, Patrick Lahousse en Eve Seutens.

Hompstad (zaterdag 18/05, 21u: IMPRESSIES VAN ALLEDAAGSE TOESTANDEN.)

Hompstad is de band van zanger en schrijver Stefaan (Faan) Vinckevleugel. De teksten van Hompstad zijn impressies van alledaagse toestanden en variëren tussen Antwerps dialect en algemeen Nederlands. Voor zijn teksten en muziek haalt Vinckevleugel zijn inspiratie uit zijn directe omgeving. Vaak is dat zijn woon- en werkplaats nabij het De Coninckplein in Antwerpen. Koen Van den Bergh (toetsen), Jan Moens (elektrische bas), Laurent Pietsch (drums) en Stefaan Vinckevleugel (gitaar & zang)

IMSDP/EMSDP – KUL (zaterdag 25/05, expo trage weg maken).

IMSDP/EMSDP – KU Leuven: de International Module in Spatial Development Planning (IMSDP) is een onderwijs- en onderzoeksprogramma van drie maanden (begin maart tot mei) voor postdoctorale studenten en onderzoekers in urban studies en planning. Het wordt gecoördineerd door de P & D-onderzoeksgroep van de KU Leuven in samenwerking met andere onderzoeksgroepen zoals OSA, aardrijkskunde, toerisme met in totaal meer dan twintig academische partners. Andrea Bartucciotto, Carlo Castellanelli, Diego Galego, Lara Möller, Mary Geldimi, Sebastiano Cutrupi.  Studenten: Carine Assaf, Hui Min Jan Lim, Jinat Hossain, Farzana Yasmin  Alexandre Detroux. Studenten VLIROUS: Anastasia Widyaningsih, Daniel Essapo, Deone Seva Dasallas, Edgar Pozo Oré, Edouard Sindikubwabo, Everlyne Moraa Okemwa, Eyoel Guush Gebrewold, Fortune Mangara, Hasting Oliyo Omondi, John Mwangi Kimani   Li Vi Pham, Thi Mai Thoa Tran,

Jazzigane (zaterdag 25/05, 17u30: Alborea ontmoet Jazzigane)

Jazzigane neemt u mee doorheen de tijd, vanaf de jaren ’30 tot vandaag. Met Bieske Limberger aan de bas, Vincent Chambon als solist, de stem en begeleiding van Gino Lafertin laat u zich meeslepen door de liedjes van Django Reinhardt en Bossa Nova. Deze gloednieuwe band bestaat uit enkele rasechte sinti’s die opgroeiden in woonwagenkampen in Nederland en Vlaanderen. Zo komen de oudste en meest verdoken liedjes tot leven die alleen echte zigeuners kennen. 

Katrien Laenen (woensdag 22/05, 20u: Plasticiteit, de rol van kunst in de publieke ruimte.)

Katrien Laenen is kunsthistorica met een lang en verdienstelijk engagement ten aanzien van projecten en reflecties over de maatschappelijke rol die kunst in de openbare ruimte kan spelen. Van 1999 tot 2015 was ze artistiek coördinator van de Kunstcel van het Team van de Vlaams bouwmeester. Sinds 2016 opereert de Kunstcel vanuit het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaams overheid. Met adviesverlening, kennisuitwisseling, reflectie, onderzoek en voorbeeldprojecten bouwt de Kunstcel een Platform voor Kunst in Opdracht uit dat de praktijk van kunst in opdracht in de publieke ruimte wil versterken en zichtbaar maken. Katrien Laenen is tevens auteur van verschillende publicaties en artikels over deze jonge culturele beleidsmaterie.

Koen Wijnants (maandag 20/05, 20u: De grond der dingen).

Koen Wijnants is meer dan 15 jaar gedreven bezig met diverse stakeholders samen te brengen, te laten dialogeren en samen werken: burgers, wijkcomités, belangengroepen, bedrijven, (boven)lokale overheden, experts, … Hij stond samen met ‘strijdmakkers’ aan de wieg van Antwerpen aan’t woord, een lokaal, stedelijk ecosysteem van professionele vrijwilligers dat alles en iedereen in de stad probeert te verbinden. In 2018 richtte hij Commons Lab Antwerpen op: een experimenteel, bottom-up Stadslab om het commons gedachtegoed te gaan herdenken naar vandaag en naar de stad.

Lies Van Gasse (campagnebeeld)

Lies Van Gasse treedt in het voetlicht met mengvormen van poëzie en beeld. Ze mag zonder overdrijven een van de actiefste jonge stemmen in de Vlaamse poëzie worden genoemd. Lies publiceerde onder meer de bundel Brak de waterdrager die met de prijs van de provincie Oost-Vlaanderen werd bekroond en de voor de Pernathprijs genomineerde bundel Wenteling.

Marc Cnops (ZATERDAG 25/05, EXPO TRAGE WEG MAKEN)

Marc Cnops is decorontwerper en theatervormgever. Marc werkte voor grote stadstheaters zoals het Théâtre National te Brussel, de KNS te Antwerpen en het Nederlands Toneel Gent. Hij werkte ook bij kleinere gezelschappen zoals het Arca-theater te Gent. In 1996 werd hij directeur van het Nieuw Ensemble RaamTeater in Antwerpen. Vandaag is hij nog steeds actief als docent scenografie aan de opleiding theaterkostuum te Antwerpen.

Master of Sustainable development – KU Leuven (Zaterdag 25/05, expo trage weg maken).

Master of Sustainable development – KU Leuven: dit masterprogramma wil met duurzame ontwikkeling aan de slag gaan buiten de muren van universiteiten en klaslokalen. Door met echte situaties en concrete plekken te werken, zoekt de opleiding naar oplossingen voor de meest prangende problemen. Studenten: Abella Kaboko Mutalemwa, Titus Kipruto Cheruiyot Vinh Thinh Hoang Winnie Jose De Guadalupe Narvaez Herrera and Lijun Zhang

 

Master of Urbanism and Strategic Planning – KU Leuven (zaterdag 25/05, 20u: expo trage weg maken)

Master of Urbanism and Strategic Planning – KU Leuven: MaUSP is een internationaal postgraduaatsopleiding aan de Afdeling Architectuur van de KU Leuven. De opleiding balanceert op de grens tussen geavanceerd onderzoek en ontwerp en bekijkt wereldwijde stedelijke transformaties op een kritische manier. Hedendaagse stedelijke ontwikkeling benadert men vanuit stadsontwerp, landschapsstedenbouw en stadsplanning. Studenten : Lavinia Isan, Manola Colabianchi ,Wossen Gebreyohannes Balcha.

Michel Vaerewijck (zaterdag 25/05, 21u: ‘MY DEAR, MY DEAREST DUST’).

Michel Vaerewijcks’  (WE NEED LARGER) ANTENNAE is een installatie en performance geïnspireerd op de dansvoorstelling ‘My dear, my dearest dust.’ van Moonstein. Geef Michel anoniem je intiemste biecht en hoor je boodschap vertrekken uit de zender met lange voelsprieten. Je boodschap voor de maan rimpelt als golfjes van ons weg, net als bij een steentje dat je in het water smijt. Eerst streel je de maan (na 1,6 sec), dan raak je Mars (na 12 min) en passeer je al de planeten, om ons zonnestelsel te verlaten na goed vijf uur. Nog lang nadat de mensheid verdwenen is, blijft jouw menselijkheid voor altijd op reis.

Moonstein (zaterdag 25/05, 21u: ‘my dear, my dearest dust’).

Moonstein is een dansgezelschap gehuisvest in Antwerpen dat bestaat uit artiesten met verschillende nationaliteiten en achtergronden. Op gebermte brengen ze ‘My dear, my dearest dust’: een poëtische uitnodiging om het taboe rond de dood te doorbreken. “Een vrouw is stervende. Ze wordt in een kosmische dans gedreven, begeleid door de maan en de schaduw van de dood. Samen beleven ze een begrafenisritueel van meer dan 1900 bewegingen, geïnspireerd door het ritme van de maan.” Een gedanst ritueel onder leiding van Doriane Dubost Dessertine in samenwerking met modeontwerpster Veronique Branquinho en muzikant Felix Machtelinckx.

 

Mortselse Heemkundige Kring (voorbereiding gebermte 2019).

Mortselse Heemkundige Kring heeft als doel het bestuderen en bewaren van de geschiedenis, de volksaard en de gebruiken van Mortsel. Ook neemt de Kring de nodige initiatieven om gebouwen, landschappen, documenten en gebruiksvoorwerpen die waardevol zijn voor de leefgemeenschap van Mortsel te bewaren. Lydia Cassiers en Hugo Vermeirsch.

 

Natuurpunt (zaterdag 25/05, 10u en 15u: bermwandelingen)

Natuurpunt vzw is een organisatie die zich inzet voor de bescherming van de natuur in Vlaanderen en Brussel. Hun werking is gebaseerd op drie pijlers: natuureducatie, natuurbeheer en natuurstudie. In 2017 beheerde Natuurpunt 23.000 hectare natuurgebied. Met meer dan 107.000 leden (in 2017) is Natuurpunt de grootste Vlaamse natuurvereniging. In Mortsel beheert Natuurpunt onder meer Klein Zwitserland: Griet Lambert, Paul Van Dyck, Frederik Van de Perre, Inge Goossens, Karen Uyt den Houwe, Marc Verbelen.

Pascal Gielen (maandag 20/05, 20u: de grond der dingen).

Pascal Gielen is hoogleraar cultuursociologie, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA).  In 2016 kreeg hij van het FWO de Odysseusbeurs voor excellent internationaal onderzoek. Daarmee richtte hij het interdisciplinaire Culture Commons Quest Office op dat onderzoek doet naar de condities voor duurzame creatieve arbeid in een stedelijke omgeving.  Gielen is ook hoofdredacteur van de internationale boekenreeks Arts in Society.

Pieter Van den Broeck (maandag 20/05, 20u: De Grond der dingen).

Pieter Van den Broeck is professor in ruimtelijke planning en duurzame ontwikkeling en coördineert de onderzoeksgroep Planning & Ontwikkeling, een team van ongeveer 20 onderzoekers. Pieter heeft meer dan 20 jaar ervaring in de analyse en planning van ruimtelijke ontwikkeling, zowel in onderzoek als in de planningspraktijk. Vanuit een kritisch-institutionalistisch perspectief en een methodologische interesse in transdisciplinair actie-onderzoek, ontwikkelt hij onderzoekssporen over planningsinstrumenten, sociale innovatie en territoriale ontwikkeling, participatie, governance van socio-ecologische systemen, grondbeleid en commons.

Planning and Development (zaterdag 25/05: expo trage weg maken)

Planning and Development, Departement Architectuur, KU Leuven. De onderzoeksgroep implementeert multidisciplinair beleidsgericht en fundamenteel onderzoek. Onderzoeksgebieden zijn:  planningstheorie en methodologie, lokale en regionale ontwikkeling, strategische en institutionele aspecten van planning, creativiteit, sociale innovatie bij territoriale ontwikkeling, problemen van diversiteit en participatie. Pieter Van den Broeck, Sofia Saavedra Bruno M.A, Ide Hiergens.

Provincie Antwerpen, dienst Mobiliteit (voorbereiding gebermte 2019).

Provincie Antwerpen, dienst Mobiliteit:  de provincie Antwerpen zet sterk in op het netwerk van fietsostrades. Meer dan 80 km fietsostrade wordt momenteel uitgetekend. Met deze fietsostrades verbindt de provincie Antwerpen alle belangrijke steden en bestemmingen in de provincie Antwerpen. Tevens verzamelt ze objectieve informatie met de Fietsbarometer, helpt scholen met verkeerseducatie, doet mobiliteitsstudies, begeleidt bedrijven en geeft mobiliteitsadviezen. Deelnemer namens de dienst Mobiliteit: Chris Brouwers

Provincie Antwerpen, dienst Natuur en Landschap (voorbereiding gebermte 2019).

Provincie Antwerpen, dienst Natuur en Landschap: samen met partners zoals bosgroepen en regionale landschappen werkt de Provincie aan beheerplannen, natuurverbindingen, beschermde landschappen, landschapseducatie, trage wegen en biodiversiteit. De provinciale landschapskaart en het provinciaal natuurontwikkelingsplan zijn hiervoor de belangrijkste inspiratiebronnen. Deelnemers namens de dienst Natuur en Landschap: Sabine Caremans en Lotte Meulemans

Ruth Segers (woensdag 25/05, 20u: PLASTICITEIT, DE ROL VAN KUNST IN DE PUBLIEKE RUIMTE).

Ruth Segers is onderzoekster die kunst (bv. Murals) wil inzetten om samenwerking op een ervaringsgerichte manier  vorm te geven. In haar recent verdedigde doctoraatsthesis belichtte ze de relaties tussen publieke ruimte en interpersoonlijke interacties. Ze ging hiervoor op zoek naar antwoorden op vragen zoals: Hoe kunnen ruimtelijke configuraties en de acties die ze mogelijk maken interpersoonlijke interactie positief beïnvloeden? Wat zet mensen aan om zich met elkaar te verbinden en welke rol speelt de ruimtelijke opstelling hierin?

Rik Röttger (dinsdag 21/05, 20u: trage wegen als eco-common).

Rik Röttger is Licenciaat geschiedenis en Master in publiek management en was als onderzoeker politieke geschiedenis  verbonden aan de VUB en de dienst Archief van de Kamer. In 2008 werd hij Diensthoofdd Van de Stedelijke Musea Mechelen. Tussen 2010 en 2019 was hij gedeputeerde van de provincie Antwerpen bevoegd voor o.a. Natuur en Landschap. In die hoedanigheid was hij voorzitter en trekker van de Regionale Landschappen in zijn provincie en ook stuwende kracht achter de streekvereniging Zuidrand. Sinds 2019 is hij tevens voorzitter van de vzw Grote Routepaden. Gebermte nodigt hem als spreker uit omwille van zijn expertise op het vlak van landschapsontwikkeling en beleid.

Sara Dandois (woensdag 22/05, 20u: plasticiteit: de rol van kunst in de publieke ruimte).

Sara Dandois is samen met Bram Rombouts drijvende kracht en bezieler van het Antwerps artiestencollectief Rooftoptiger. De installaties die ze samen maken zijn ‘utopisch’ geïnspireerde bouwsels die een kritische beschouwing rond actuele thema’s uitdragen. Het zijn vaak verwonderlijke, mobiele, locatie specifieke scenografieën waarin de afstand tussen de maker en het zogenoemde ‘publiek’ wordt weggeveegd waardoor er een intense ontmoeting tussen beiden kan ontstaan. De installaties van Rooftoptiger spelen met de frictie tussen beeldende kunst en performance en proberen de wetmatigheden van beide disciplines te vermengen of te herscheppen.

Sigrid Bosmans (maandag 20/05, 20u: de grond der dingen).

Sigrid Bosmans studeerde kunstgeschiedenis aan de KU Leuven. Ze is hoofd van de afdeling Musea en Erfgoed van de stad Mechelen en artistiek directeur van het Hof van Busleyden, het Mechelse stadsmuseum. Daarnaast zetelt ze in het dagelijks bestuur van het Cultureel Erfgoedoverleg en is ze actief lid van talrijke commissies en werkgroepen binnen het domein cultureel erfgoed.

Sofia Saavedra Bruno (dinsdag 21/05, 20: trage wegen als duurzame eco-common).

Sofia Saavedra Bruno is PhD onderzoeker aan de KU Leuven. Haar onderzoek richt zich op het onderhandelen van Landed Commons en hun bestuur, meer specifiek de case van trage wegen. Na haar studies aan de Universiteit Gent en het Berlage Instituut combineerde ze de planningspraktijk met onderzoek in Nederland, Frankrijk,  het (Nederlands) Caribisch gebied en Latijns Amerika. Ze is tevens mede oprichter van het internationale architecten collectief Supersudaca (2001-) dat in diverse continenten sociaal-ruimtelijk onderzoek doet.

SonicNurse (zaterdag 25/05, 22u: feest).

SonicNurse is een all-round DJ. Ze is gespecialiseerd in muziek van de jaren ’80, maar kan eigenlijk bijna alle stijlen aan, van groove, jazz, chill-out klassiek en Jazz tot de betere niet commerciële hedendaagse muziek. Met haar energieke aanwezigheid en bijzondere dj-stijl weet zij van elke evenement een feest te maken.

Supersudaca (zaterdag 25/05: expo trage weg maken).

Supersudaca (een woordcombinatie van een deugd en scheldnaam voor Latijns Amerikaanse immigranten) is een internationale groep architecten  met één gemeenschappelijke zorg: de vele mogelijkheden van architectuur te verkennen. De laatste tijd varieerden deze van wereldwijd onderzoek – zoals het rapport over Caribisch massa toerisme, China’s export, collectieve huisvesting … – naar ‘directe acties’ in de openbare ruimte, community workshops, het organiseren van wedstrijden en lesgeven aan verschillende universiteiten. Supersudaca gaat op zoek naar kruisbestuivingen tussen ideeën, onderzoekt meerdere waarheden en vertrouwt op de samenwerkingspatronen die voortkomen uit hun open organisatiestructuur. www.supersudaca.org. Deelnemers namens Supersudaca: Juan Pablo Corvalan, Stephane Damsin, Felix Madrazo, Ana Rascovsky, Sofia Saavedra Bruno, Max Zolkwer

Vivien Tauchman (woensdag 22/05, 20u: Plasticiteit, de rol van kunst in de publieke ruimte).

Vivien Tauchman studeerde sociaal ontwerp aan de designacademie van Eindhoven. Momenteel is Vivien coördinator communicatie voor het Entwicklungspolitisches Netzwerk Sachsen-ENS e.V. (Developmental Policy Network Saxony) en voor de Schone Kleren Campagne in Duitsland die de arbeidsomstandigheden en de positie van werknemers in de wereldwijde kledingindustrie wil verbeteren.

WALPURGIS (voorbereiding gebermte 2019).

WALPURGIS is een dynamisch en meerstemmig gezelschap van zangers, acteurs, muzikanten en andere kunstenaars. Het gezelschap creëert, stimuleert en presenteert hedendaags muziektheater dat verwondert, de verbeelding prikkelt, ontroert en tot nadenken stemt. Judith Vindevogel, Stef Depover, Kate Olsen, Iris Adriaenssens, Wim Viaene.

Willy Thomas (maandag 20/05, 20u: de grond der dingen).

Willy Thomas is acteur en schrijver. Zijn meest gekende werken zijn: in Vlaamse Velden (2014), Kongo (1997) en Met Man en Macht (2013). Sinds juni 2016 is Willy Thomas artistiek directeur van ARSENAL / LAZARUS in Mechelen. Hij is ook de bezieler en trekker van het bijzondere Mechelse stadsproject The Life of Mechelen en De Grond der Dingen, een project dat van 2017 tot 2021 loopt.

Wim Jacobs (dinsdag 21/05, 20u: trage wegen als duurzame eco-common).

Wim Jacobs is een gepassioneerd natuurliefhebber. Van jongs af was hij in de natuur bezig met planten, vlinders en vogels.  In lijn met zijn passies stuurde hij in 1997 af als bio-ingenieur in het land- en bosbeheer aan de UGent. In 2005 begon hij als zelfstandig landschapsarchitect met sinds enige tijd de nadruk op natuurtuinen, -parken en reservaten.

Wouter Van de Weygaert (zaterdag 25/05: expo trage weg maken).

Wouter Van de Weygaert is een beeldend kunstenaar die experimenteert met de interactie tussen natuurlijke en kunstmatige materialen. Hij maakt het liefst beelden die met een bepaalde traagheid en onder invloed van de natuurelementen deel gaan uitmaken van de omgeving waarin ze zich bevinden. Wat Wouter maakt, is origineel en bevreemdend maar nooit gezocht.     

Gasten

 

Gasten: Arjen Oosterman (Volume), Barbara Roosen ( Universiteit Hasselt), Constanza Parra, Lieven de Cauter, Michael Kaethler, Ruth Segers( KU Leuven), Seppe de Blust (endeavours/KU Leuven/ETH Zurich) , Stephane Damsin (Recyclart).

Met dank ook aan

Ben Born, Ben Vandeloock, Cathy Berx, Chiro Stam, Dirk Goorden, Dirk Holemans, Edwina Stoot, Els Verbruggen, Erna Schelvis, Eva De Pauw, Gert De Schutter, Gert Willems, Greet Compeers, Gisela Dietlein, Gitta Vanpeborgh, Hannah Van den Broeck, Hanne Van Herck, Helene Goossens, Heidi Spiessens,   Hilde Smet, Ilse Glorie, Ilse Lacante, Inge Lathouwers, Ingrid Van Hecke, Jean Simons, Joachim Walgrave, Johan Willems, Joost Claessens, Juul Pluym, Kamil Pluym, Kelly Ruymen, Kristof Vancraybex, Laura Calders, Lieve Wauteraerts, Lieve Wouters, Marc Verbelen, Marjan Duchesne, Peter Diels, Peter Galbusera, Philippe Vloeberghs, Redgie Michielsen, Senne Pluym, Seppe Van den Broeck, Sofie Schoeters, Steve D’hulster, Sus De Vos, Tom De Weerdt, Valerie Aendekerk, Willem en iedereen die we mogelijk vergeten zouden zijn.