Skip to main content

Participeer

Onder EDITIES EN THEMA’S zijn een aantal links opgenomen die toegang geven tot een blog. Iedereen is vrij om via deze weg bij te dragen aan de discussie en dialoog over de toekomst van de spoorwegbermen van Mortsel en Wilrijk en hoe deze  kunnen uitgroeien tot een stuk stedelijke natuur voor de leefgemeenschappen (mensen, dieren, planten, insecten…) in de zuidrand van Antwerpen.

Deel jullie ervaringen, al dan niet met toevoeging van tekst-, beeld- of videomateriaal!

Gedragscode


Wees respectvol

Respecteer je medegebruiker en plaats geen onderwerpen of berichten die andere personen als intimiderend, pestend of beledigend zouden kunnen ervaren. Online pesterijen zoals griefing, trolling, flaming, het sluiten van discussies, hacken van quotes, browseraanvallen en impersonatie zijn ook verboden.

Trolling is het bewust plaatsen van provocerende, negatieve of controversiële berichten in een discussie of forum, met de bedoeling om de discussie te verstoren of te laten ontaarden in geruzie, of om zelf in het middelpunt van de belangstelling te komen. Mensen die trollen lokken vaak andere forumleden in de val om de regels te overtreden of zichzelf voor schut te zetten. Trap hier niet in, negeer deze mensen!

Om discussies op de fora van gebermte vriendelijk te houden, is het gebruik van scheldwoorden en vulgaire taal niet toegestaan; dat geldt ook voor pogingen om de automatische filters tegen vloek- en scheldwoorden te omzeilen en voor het gebruiken van acroniemen die scheldwoorden bevatten.

Plaats geen berichten die als discriminerend, grof of beledigend kunnen worden opgevat; denk hierbij aan racistische, seksistische, pornografische, godslasterlijke, vulgaire, denigrerende, haatdragende of bedreigende inhoud en shockerende afbeeldingen of koppelingen naar of inhoud van shockerende websites.

Gebruik de fora niet om anderen publiekelijk aan de schandpaal te nagelen of om handelingen te verrichten die ertoe leiden dat andere leden van de gemeenschap worden verbannen.

Veiligheid

Frequent gebruik van het forum is toegestaan, mits je de vermelde richtlijnen volgt en je gezond verstand gebruikt. Spamming en flooding zijn echter niet toegestaan. Maak geen discussies over onderwerpen waarover al een discussie loopt en plaats geen dubbele berichten.

Plaats geen kettingbrieven, lokkers, piramidespellen of advertenties. Als je een website wilt adverteren, mag dat alleen als discrete koppeling in je handtekening. Je mag niet adverteren door nieuwe onderwerpen aan te maken.

Plaats geen berichten die illegale activiteiten, zoals drugsgebruik, piraterij, hacks, warez enzovoort ondersteunen of mogelijk maken.

Plaats geen berichten die als lasterlijk of smadelijk zouden kunnen worden opgevat.

Zorg voor je eigen veiligheid door in de fora NOOIT persoonlijke gegevens te delen zoals e-mailadres, achternaam, woonadres of telefoonnummer, en andere gegevens geheim houdt die je identiteit zou kunnen onthullen. Gebermte zal je nooit vragen naar je wachtwoord.

Afbeeldingen

Plaats geen auteursrechtelijk beschermd materiaal op het forum, met uitzondering van materiaal waarop gebermte het auteursrecht bezit. Dit betekent dat het plaatsen van teksten uit gepubliceerde boeken, tijdschriften, enzovoort niet is toegestaan, aangezien jij en wij in dat geval wegens schending van het auteursrecht juridisch kunnen worden vervolgd.

Onze moderators verwijderen grote graphics die heel lang nodig hebben om te laden of de lay-out van de forums verstoren. Zorg ervoor dat je prachtige afbeeldingen voldoen aan de volgende eisen om te voorkomen dat ze worden verwijderd:

  • Je handtekening en de afbeeldingen in je berichten mogen maximaal 1200 pixels breed zijn.
  • Als je een afbeelding wilt plaatsen die breder is dan 1200 pixels of een flinke bestandsgrootte heeft, voeg je een KOPPELING toe in plaats van de afbeelding in het bericht zelf te plaatsen.